Taller de tataki-zomé

Diumenge, 20 de juny de 2021 de 10:00 a 13:00

El tataki-zomé és una tècnica d'estampació vegetal japonesa que consisteix en extreure el color i els detalls de la forma de les plantes martellejant-les sobre un teixit.

A càrrec d'Alèxia Lleonart, gravadora professora de tÄ—cniques de gravat i estampació.

  • Organitza: Jardí Bauma
  • Inscripcions: aforament limitat, 12 persones màxim. Se seguirà l'ordre d'inscripció.
  • Rosa Heras (Jardí Bauma) 608 096 065 o jardibauma@gmail.com
  • Cost: s'establirà "tarifa inversa".

Es facilitarà els materials als assistents. Aquesta activitat tindrà lloc a l'aire lliure i se seguiran les recomanacions vigents de Salut Pública.

Proposta de Taller de Tataki-zomé

Aquest taller consisteix en tres parts:

Itinerari

La primera és fer un recorregut a peu per l'entorn natural proper (Jardí Bauma), en què observarem l'entorn, els marges del camí i la presencia de vegetació.

Identificarem les plantes sempre que sigui possible i en recollirem de manera respectuosa alguns exemplars per utilitzar-los després en el taller d'estampació.

Comptarem amb l'assessorament i els coneixements de botànica de la Rosa Heras.

Estampació

La tècnica del tataki-zomé consisteix en martellejar les plantes extraient-ne el color i els detalls de la forma sobre un teixit de cotó prèviament mordentat registrant així herbes, fulles i plantes d'aquest entorn i recorregut aprofitant les seves qualitats tinctòries.

Observarem les característiques de cada planta en estampar-les, els colors que en resulten i la manera d'obtenir millors resultats dels detalls i la composició.

Exposició

Finalment, les teles estampades resultants es podran exposar per mostrar-les i comentar el resultat obtingut.

Visitarem l'exposició "Itinerància, col·lectiva" del Taller de gravat de l'Escola d'Art de Manresa sobre les dones trementinaires, al Casal de la gent gran de Borredà.

Alèxia Lleonart Pujol

Darrera actualització: 8.06.2021 | 08:39