Benvinguts a Borredà

Benvinguts a Borredà. Poble tranquil i acollidor, envoltat de natura, història i cultura. El nostre municipi està situat a la comarca del Berguedà, a mig camí entre la muntanya i el pla. Té 43,6 km2 i poc més de 600 habitants. Borredà va créixer a l'ombra de l'església parroquial de Santa Maria, construïda l'any 856, propietat del Comte Guifré el Pelós, que la cedí al Monestir de Santa Maria de Ripoll; i al voltant d'un hostal que acollia els caminants i peregrins que transitaven pel camí ral de Berga a Ripoll. En l'actualitat, es troba a poca distància d'una moderna xarxa de comunicacions que l'apropa a les capitals de comarca veïnes i a la resta del país.

El poble ha sabut preservar el seu patrimoni més valuós: l'entorn natural, el paisatge, i l'arquitectura, impulsant un procés de modernització i adequació dels serveis i equipaments, per convertir-se al llarg dels darrers anys en un important centre turístic, amb una variada oferta d'establiments de turisme rural, càmpings, casa de colònies, zona d'acampada, apartaments i pisos que permeten rebre un important nombre de visitants d'arreu del país i del món. I com a gran atractiu, un nucli urbà, ben arreglat i preservat, amb diversos establiments de tota mena. En els bars i restaurants del terme municipal, podreu comprar i gaudir d'una extensa selecció de productes naturals i artesanals típics de la comarca, així com també d'una variada carta d'especialitats del nostre país.

Borredà és un poble viu, ple d'entitats i iniciatives esportives, culturals i d'oci, que permeten assistir, al llarg de tot l'any, a concerts, representacions teatrals i cursets, o participar en competicions realitzades en una zona esportiva que disposa de pista de tennis, pista poliesportiva, camp de futbol, piscines, amfiteatre, pistes de petanca, etc. Entre les festes més assenyalades, tenim: LA DE LA MARE DE DÉU DE LA POPA, el 15 d'agost, la FESTA MAJOR, el penúltim cap de setmana d'agost, LA MATANÇA DEL PORC, el tercer diumenge de febrer, i LA CAVALCADA DE REIS.

El poble, envoltat per tres espais declarats de protecció natural —Les Serres de Picancel i del Catllaràs i la Riera de Merlès—, constitueix una base òptima per practicar senderisme amb uns recorreguts tan interessants pel seu contingut històric i arquitectònic (ens trobem en uns indrets on el desenvolupament del romànic va tenir una importància cabdal) com per l'encís i esplendor dels paisatges, la fauna i la vegetació. Menció especial mereix l'església romànica de Sant Sadurní de Rotgers (segles XI-XII) amb un frontal d'altar pintat a finals del segle XIII i dipositat al Museu Episcopal de Vic. Actualment se'n pot contemplar una reproducció a l'interior de l'església.

L'escalada, l'espeleologia, els esports nàutics a l'embassament de la Baells, la pesca en els rierols que ens envolten i les passejades a peu, a cavall o en bicicleta, completen la nostra oferta turística, a més a més de la pau i la tranquil·litat del nostre entorn.

En definitiva, Borredà, té tots els atractius per passar-hi unes hores, uns dies, o per venir-hi a viure. Us desitgem que gaudiu del nostre poble i que tingueu una bona estada.

Darrera actualització: 5.10.2020 | 20:48
Darrera actualització: 5.10.2020 | 20:48