Borredà estudia instal·lar càmeres de vigilància

Dimecres, 6 d’abril de 2016

En els darrers mesos s’han produït diversos robatoris en vivendes de primera i segona residència, en uns dies i hores que fan sospitar de la col·laboració o participació d’alguna persona vinculada al poble.

Els productes dels robatoris son poc importants, amb alguns comportaments una mica xocants a la vista del que s’han emportat i han deixat. En algun cas, l’interès era per algun aparell digital, en altres per buscar objectes de valor que en vivendes de segona residència, difícilment trobaran, i en una altra varen forçar una caixa forta... i se’n van emportar un parell de sabates acabades d’estrenar... En altres casos varen deixar televisors o altres aparells que semblaria podrien tenir interès comercial...

En qualsevol cas, no podem parlar de cap onada de robatoris però sí de mitja dotzena de casos, en prop de mig any, cosa totalment inusual en un poble petit com el nostre.

Des de fa anys, hem dut a terme campanyes de prevenció i vigilància que han donat bons resultats, i tots els propietaris han reforçat les mesures de seguretat en portes, balcons i finestres, i a tancar portes, ni que sigui només per anar a comprar a pocs metres de la casa.

També a nivell de vigilància és habitual fer trucades entre veïns per comprovar si esperen alguna persona, davant la presència d’algun vehicle sospitós. I no deixem de preguntar quan veiem persones voltant per determinats indrets del nucli urbà.

Com Alcalde, despatxo periòdicament amb el Cap de la Comissaria de Mossos d’Esquadra per tenir constància dels casos coneguts o desconeguts, i aportar informació si la tinc disponible.

Amb tot, vistos els casos tinguts, en la Junta de Govern Local celebrada ahir, varem acordar estudiar la possibilitat d’instal·lar càmeres de vigilància en alguns llocs concrets del nucli urbà per tal de poder constatar moviments sospitosos de persones i vehicles. Abans, però volem tenir un informe jurídic per saber les implicacions que comporta aquesta possible instal·lació i d’aquí que acordéssim demanar a la Diputació de Barcelona un dictamen sobre la normativa que regula un servei com aquest.

Una vegada tinguem aquest dictamen, decidiríem si tirem endavant la proposta o busquem altres alternatives. De moment, però, hem demanat un increment de vigilància a la Comissaria de Mossos d’Esquadra, i sobretot un reforç de les mesures de protecció a tota la població. Per les maneres i hores d’actuar, hi ha una opinió força generalitzada de que els lladres disposen d’informació , procedent d’algú del poble o molt relacionat amb ell.

Confiem en trobar els culpables i portar-los davant la justícia, i si per això cal establir mesures de vigilància, no dubtarem a emprendre-les.

Borredà, 5 d’abril de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill

Darrera actualització: 23.08.2020 | 11:21