Borredà recupera el programa Àpats a domicili per a persones soles

Divendres, 18 de març de 2016

L’Ajuntament de Borredà ha recuperat el programa dels Serveis Socials, consistent en facilitar un àpat calent a les persones soles que ho demanen. Aquest programa, conegut com ÀPATS A DOMICILI, consisteix en un acord amb l’AMPA de manera que la mateixa empresa que serveix els àpats als nens i nenes al menjador de l’escola en serveix a les persones acollides al programa de Serveis Socials.

L’àpat a les persones del programa, es trasllada en una carmanyola, totalment preparada i adequada per mantenir el menjar en perfectes condicions. Un membre de la brigada municipal o un treballador del pla d’ocupació s’encarrega del transport fins a casa de l’usuari. Cada àpat té un cost de 5 euros que paga el consumidor, i la resta, és subvencionat pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Borredà. Actualment son dues les persones acollides a aquest programa, però està previst que en els propers dies s’incorporin dues o tres persones més.

Cal dir que aquest programa es va iniciar 10 anys enrere, amb la compra d’una vintena de carmanyoles d’alta qualitat, i va arribar a donar servei a una dotzena de persones. A poc a poc, el nombre va anar baixant fins a la seva suspensió per falta de demandants. Ara, transcorreguts 3 anys des de la seva suspensió, es reprèn amb l’ànim de que funcioni mentrestant hi hagi usuaris del servei.

Aquesta és una molt bona solució per aquelles persones soles que no poden o no volen cuinar i demanen tenir accés a aquesta prestació. Un bon àpat calent cada dia, resol el problema i a més el fem compatible amb un menjar sa i equilibrat. I actualment l’acord amb l’AMPA ha permès solucionar fàcilment la disponibilitat dels àpats. En temps de vacances la solució vindrà de la mà d’algun acord amb algun dels restaurants del poble.

Borredà, 16 de març de 2016.

Darrera actualització: 23.08.2020 | 11:44