Extremar la seguretat i vigilància

Dilluns, 11 d’abril de 2016

D’acord amb els Mossos d’Esquadra, des de fa uns dies, s’ha incrementat la presència de patrulles, molt especialment a altes hores de la nit. Aquest increment de vigilància durarà mentrestant duri l’estat de preocupació, motivat per uns robatoris totalment inhabituals en el nostre poble. Confiem en que es pugui atrapar als culpables i retornar a la calma i tranquil·litat.

En temps passats, havíem tingut algun altre episodi de robatoris, i en aquell moment vàrem fer alguna reunió en el Centre Cívic per explicar les mesures més adequades per fer-hi front. I son evidents: en primer lloc no obrir la porta a cap desconegut, i mai afirmar que esteu sols o soles a casa. Es igual si sembla de mala educació, el més important, és la seguretat, i per tant no s’ha d’obrir a cap persona desconeguda. Si insisteix , li podeu dir que trucareu a l’ajuntament ( tel. 938 239 151) o als Mossos (112 ), o al veí o veïna.

No deixar mai la clau a la porta, i menys deixar la porta sense un sistema de tancament automàtic, ni que sigui per anar a comprar a la cantonada. Tot tancat i barrat com perquè els possibles lladres vegin que Borredà és un poble previngut i complicat per ells. I fins un segon pis i si cal fins a la teulada, balcons i finestres han d’estar degudament tancats i reforçats. Ja no s’hi valen només persianes, en alguns casos, cal pensar en reixes, o en porticons . I els panys de les portes, millor especials, que no pas senzills.

També haurem d’evitar comentaris sobre sortides de caps de setmana, per part nostre o de veïns propers, per no donar pistes a persones que puguin passar la informació a malfactors. Algun dels robatoris d’aquests dies fan sospitar d’informació privilegiada com per actuar en un moment molt determinat sense por a ser descoberts. Pot ser fruit de l’atzar, o d’informació d’algú que coneix molt bé el poble.

Sigui com sigui, no hem de caure en cap situació extrema, però sí ser vigilants i desconfiats. I repassar les parts febles de la nostra casa o vivenda. Els Mossos estan fent la seva feina i han recollit empremtes dactilars, i estan permanentment interconnectats per saber què passa en altres pobles i comarques del país, com per lligar caps i veure quins son els autors d’aquests robatoris.

El grau de resolució de temes és molt elevat, i estem segurs que també atraparan els autors dels que hem patit aquí. Confiem en la seva professionalitat i treball, però ajudem-los i ajudem-nos fent el que ens pertoca. Augmentar la vigilància i millorar la seguretat de les nostres cases i establiments.

Borredà, 11 d’abril de 2016,

Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.

Darrera actualització: 23.08.2020 | 11:19