Borredà restaura la caseta del "Pare Coll"

Dimecres, 13 de juliol de 2016

Fa prop de 40 anys, la Congregació de Germanes Dominiques va construir una petita caseta de fusta, en l’anomenat Camí dels Graus, lloc per on passa el GR-4 que enllaça Borredà amb el Monestir de la Portella (La Quar).

Aquest camí travessa els Emprius, bosc municipal de Borredà i la llegenda explica que quan el Pare Coll venia caminant a predicar a Borredà, un dia se li aparegué el dimoni en aquest indret, i malgrat tot ell continuà el camí i mantingué la tasca predicadora i educadora molt pròpia d’aquest sant baró, durant anys i anys, fins a la seva mort.

Aquesta caseta feia un molt bon servei durant tot l’any. A l’hivern per resguardar-se del fred, del vent i la pluja, i a l’estiu del sol que cau durant bona part del camí de pujada cap a La Quar. El pas del temps havia fet malbé la major part de teules de la teulada, i les bigues estaven força malmeses, amb llates que s’havien podrit, de manera que l’estabilitat estava en perill.

Fa dos mesos es va dur a terme la restauració complerta de la caseta, posant-hi bigues noves, llates i teules per un import total de 3.200 euros. Així hem recuperat un petit monument–record al Pare Coll, en el seu pas per Borredà, i al mateix temps facilitem un bon lloc per anar a caminar i descansar, mentrestant es gaudeix d’una magnífica vista de la vall de la riera Margançol i del poble de Borredà.

Borredà, 11 de juliol de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill

Darrera actualització: 22.08.2020 | 18:30