Borredà restaura la caseta del "Pare Coll"

Dimecres, 13 de juliol de 2016 a les 00:00

Fa prop de 40 anys, la Congregació de Germanes Dominiques va construir una petita caseta de fusta, en l’anomenat Camí dels Graus, lloc per on passa el GR-4 que enllaça Borredà amb el Monestir de la Portella (La Quar).

Aquest camí travessa els Emprius, bosc municipal de Borredà i la llegenda explica que quan el Pare Coll venia caminant a predicar a Borredà, un dia se li aparegué el dimoni en aquest indret, i malgrat tot ell continuà el camí i mantingué la tasca predicadora i educadora molt pròpia d’aquest sant baró, durant anys i anys, fins a la seva mort.

Aquesta caseta feia un molt bon servei durant tot l’any. A l’hivern per resguardar-se del fred, del vent i la pluja, i a l’estiu del sol que cau durant bona part del camí de pujada cap a La Quar. El pas del temps havia fet malbé la major part de teules de la teulada, i les bigues estaven força malmeses, amb llates que s’havien podrit, de manera que l’estabilitat estava en perill.

Fa dos mesos es va dur a terme la restauració complerta de la caseta, posant-hi bigues noves, llates i teules per un import total de 3.200 euros. Així hem recuperat un petit monument–record al Pare Coll, en el seu pas per Borredà, i al mateix temps facilitem un bon lloc per anar a caminar i descansar, mentrestant es gaudeix d’una magnífica vista de la vall de la riera Margançol i del poble de Borredà.

Borredà, 11 de juliol de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill

Darrera actualització: 22.08.2020 | 18:30

Imatges