Borredà suspèn la festa de la matança del porc del diumenge 21 de febrer

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 00:00

Des de fa 48 anys, el poble de Borredà celebra el tercer diumenge de febrer la FESTA DE LA MATANÇA DEL PORC, en la qual s'ofereix un esmorzar a tota la gent del poble i a tots els que volen afegir-s'hi

La festa va començar com una juguesca entre una colla d'amics, i poc a poc s'ha anat convertint en una de les festes importants del poble. Alguns anys s'hi ha afegit altres activitats com Trobada de Colles geganteres, o alguna activitat musical.

Darrerament, en el Casal de la Cient Gran, s'hi muntava una exposició d'eines de la matança, amb aportacions de les principals cases de pagès. S'hi podien veure instruments de fa cent o cent cinquanta anys, a banda de fotos, de la pròpia festa o de festes particulars, entorn a la matança del porc.

En aquesta festa era habitual el retrobament de borredanesos, procedents dels seus llocs de residència actual, segons residents, així com nombroses persones de pobles veïns i de la comarca, en general, fins arribar a xifres que superaven els habitants del poble. Alguns anys havíem superat les 500 persones.

A l'esmorzar gratuït s'hi posava tot un porc, sacrificat el dia abans, a més d'altres productes, comprats en cl poble, de manera que tot plegat sumava prop dels 200 kg de carn de porc, acompanyat de pa, que tothom podia torrar en les 3 fogueres que tenien a la mateixa Plaça Major.

Aquesta 48a. celebració no tindrà lloc, per acord entre Ajuntament i Comissió organitzadora. La seguretat és el primer, i deixarem per l'any vinent, aquesta festa. Oportunament ja l'anunciarem uns mesos abans. per a que tothom la pugui continuar celebrant

Cordials salutacions a tothom.

Borredà, 15 de febrer de 2021

Ajuntament de Borredà i Comissió organitzadora

Darrera actualització: 17.02.2021 | 16:12