Finalitza el camp de treball Molí de la Font - Borredà

Dilluns, 1 d’agost de 2016

El darrer divendres de mes, 28 de juliol, a la tarda va finalitzar el Camp de Treball de la Fundació Josep Carol de Barcelona, en conveni amb l’Ajuntament de Borredà.

Aquest, ha estat el segon any de col·laboració, dedicat a la neteja, adequació i millora de tot l’entorn del Molí de la Font. L’any passat el camp de treball era internacional, amb la participació de joves vinguts d’arreu del món. Aquest any tots els participants han estat del país, vinguts una mica de tot arreu. En total 21 nois i noies entre 14 i 16 anys i 7 monitors.

El treball elegit per aquest any ha estat el mateix que l’any passat, si bé, amb l’objectiu de deixar totalment net l’entorn d’un antic Molí, del segle XVIII, a peu de la Riera Margansol, en un paratge molt desconegut per part dels habitants de Borredà perquè fins l’any passat, estava totalment tapat per la vegetació.

Els camps de treball han permès re descobrir un antic Molí de considerables dimensions, en comparació amb altres que tenim en el terme municipal, i en un lloc molt feréstec i interessant des del punt de vista de situació i bellesa natural.

El camí tenia un pont d’accés que manté la volta sencera, amb uns forats en una roca a manera de graons per pujar i baixar, amb una font sota una bauma, i una gran roca a ponent que el protegia i li donava ombra a l’estiu, i protecció contra el vent i fred a l’hivern. Un paratge realment sorprenent i encantador que gràcies als dos camps de treball, el poble ha recuperat.

Aquest any, no solament s’ha tornat a netejar l’espai a tot el voltant, sinó també s’han “fabricat” peces de mobiliari urbà per acollir la gent que hi vulgui anar a passejar o passar-hi unes hores. S’han fet indicadors, bancs, papereres i graons amb branques, fustes, i altres elements propis de l’indret.

En resum, Borredà, a partir d’avui, disposa d’un altre lloc de gran atractiu per anar a passejar. Ja podem afegir el Molí de la Font, com un indret a recomanar, i de ben segur serà tant visitat per gent del poble com de fora. Els del poble perquè només els més vells, en tenien coneixement, si bé molts feia quaranta o cinquanta anys que no hi ha estat, i pels joves era totalment desconegut.

En el comiat a tots els membres del camp de treball se’ls va felicitar per la bona feina feta, i se’ls va convidar a fer-ne un altre l’any que ve. Queda encara feina pendent a l’altra banda de la Riera.

Borredà, 31 de juliol de 2016.

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill

Nota: Algunes dades informatives sobre el Camp de Treball.

Els camps de treball son projectes que poden presentar diferents organitzacions a la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, l’impulsor ha estat la Fundació Josep Carol que té una casa a Borredà (Cal Bisbe) on dormen. La Fundació signa un conveni amb l’Ajuntament, i nosaltres hi posem les eines de treball, i els hi deixem l’Escola per poder cuinar i menjar. Han disposat de tota la primera planta de l’Escola . L’Ajuntament posa un director d’obra per proposar les feines a realitzar, portar-ne un seguiment i control i garantir-ne la seguretat. La feina, coordinació interna, i intendència va a càrrec de la Fundació. S’aprofita l’estada del participants per mostrar el poble, i tot el que conté, de manera que hi ha un aprofitament de l’estada per les dues parts.

Annex pels Mitjans de comunicació – Berguedà. Us adjunto 5 fotos on podeu veure diferents tasques del camp de treball.

Darrera actualització: 22.08.2020 | 18:12