L’Ajuntament de Borredà encarrega 20 caixes-niu a la cooperativa Krafts

Divendres, 29 de gener de 2016

Cada any l’Escola de Borredà constitueix una nova Cooperativa en el marc del programa de joves emprenedors i impuls a les cooperatives de treball. Enguany, la cooperativa creada s’anomena KRAFTS.

Cada cooperativa creada, estudia i decideix els productes a produir per després vendre’ls en el poble o en el mercat de Berga, durant la diada programada per la concentració de totes les cooperatives escolars de la comarca.

Un dels productes que l’ajuntament ha considerat interessant de produir ha estat la construcció de caixes – niu, per poder col·locar en els arbres de dintre i fora del nucli urbà de Borredà per tal de facilitar l’arribada i estada de parelles d’ocells, principals enemics de les erugues del pi: la processionària.

La plaga que tenim tant a Borredà com a la comarca, obliga a emprendre actuacions a diferents nivells per rebaixar radicalment la seva presència i evitar que la propera primavera la plaga s’estengui encara més. Una via és la de fumigar les àrees més afectades, acció que hem demanat a la Generalitat i que ens han promès . Una altra via és la de facilitar la implantació de colònies d’ocells especialitzats en menjar erugues, com el cu cut, la mallerenga, i altres espècies.

Per facilitar la implantació de noves parelles d’ocells, res millor que proporcionar una casa – niu, on poden pondre els ous i començar una nova vida. Es amb aquesta intenció que s’ha proposat, estudiar i tirar endavant la iniciativa amb l’encàrrec de 20 unitats que l’ajuntament comprarà i farà instal·lar en arbres propers al nucli urbà.

Al mateix temps i de comú acord amb la Cooperativa Krafts, animarà a propietaris de boscos i particulars a comprar-ne i imitar l’acció, posant caixes-niu una mica per diferents indrets. Tota ajuda serà bona per disminuir la plaga de processionària i alhora donar feina a la nova cooperativa.

Felicitem a la nova cooperativa per la bona feina que està fent, i la predisposició a acceptar propostes per tirar-les endavant. De comú acord es poden emprendre accions i actuacions en benefici mutu.

Borredà, 26 de gener de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill

Darrera actualització: 23.08.2020 | 12:12