Vigilar i protegir millor les vivendes

Dilluns, 29 de febrer de 2016

En les darreres setmanes s’han produït dues entrades a vivendes amb la pretensió de robar-hi diner i material valuós, susceptible de ser venut. Es tracta de dues vivendes de segona residència, la qual cosa fa pensar sinó hi ha algun informador intern, que visqui o conegui bé, el poble.

Sigui quina sigui la circumstància, els Mossos d’Esquadra estan alerta i vigilants , per intentar detenir els delinqüents. En diverses ocasions hem avisat tothom de fer especial atenció a l’hora de protegir bé, tots els exteriors de la vivenda, fent difícil el seu accés, i procurant no tenir bens importants a l’interior.

De fet, son ben poques les persones que tenen diner a casa, en un moment en que es fan servir més les targetes que no pas diner en metàl·lic, tanmateix hi ha lladres que creuen que trobaran coses de valor, i ho proven. La vigilància i protecció és cosa de tots, i a tots ens pertoca avisar de possibles visitants sospitosos, o maniobres estranyes en determinats llocs. El que pertoca és trucar al tel. 112, i donar-ne compte.

També convé no obrir la porta a gent desconeguda, sense un motiu molt clar o una justificació ben contrastada. Es millor quedar malament, en un moment donat, que no pas tenir una mala experiència. I sempre, sempre, deixar ben tancades portes i finestres, i reforçar els tancaments exteriors, encara que estiguin a considerable alçada del terra. Mai se sap quins mitjans tenen els malfactors per poder entrar en una casa.

I finalment, si algú és objecte d’algun robatori, ho ha de posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra, encara que no s’hagin emportat res de gran valor, com ha passat en aquests casos. I tot té el seu valor, tant econòmic, com sentimental, però sobretot el més greu és entrar en una vivenda particular. Aquest sol fet ja és molt greu, perquè tothom té dret a sentir-se segur i que ningú trenqui l’intimitat de la llar.

SI VEIEU MOVIMENTS SOSPITOSOS, PRESÈNCIA DE PERSONES ESTRANYES O COMPORTAMENTS INADEQUATS. TRUQUEU EL 112 .

Borredà, 29 de febrer de 2016.

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill

Darrera actualització: 23.08.2020 | 11:54